Week van Gebed Week van Gebed

Week van Gebed 2017
Zondag 15 januari begint de Week van Gebed, georganiseerde door Missie Nederland en de Wereldraad van kerken. Wereldwijd komen christenen in de Week van Gebed samen voor bezinning en gebed voor elkaar, hun land en voor de nood in de wereld. In 2017 staat de Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt. Ook in Yerseke zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Zondagmorgen 15 januari worden er in de kerk gebedsfolders met het rooster uitgedeeld en deze zijn uiteraard ook aanwezig op de plaatsen van bijeenkomst:
Zondag         15-01 in de Hervormde Kerk
Maandag      16-01 in het verenigingsgebouw van de Geref.Kerk
Dinsdag        17-01 in De Haven
Woensdag   18-01 in de kerk van de VEG
Donderdag  19-01 in Rehoboth
Vrijdag           20-01 in het verenigingsgebouw van de Geref.Kerk
Zaterdag       21-01 in het verenigingsgebouw van de VEG.
De onderwerpen zijn respectievelijk:  Eén sterft voor allen; Niet voor onszelf; Geen oordeel meer; Het oude is voorbij; Alles wordt nieuw; De relatie is hersteld; Verzoening aan het werk.
Alle bijeenkomsten zijn van 19.30-20.15 uur.
Iedereen die wil meebidden of luisterend aanwezig wil zijn is van harte welkom.