Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Fijn dat u onze website bezoekt!

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondag ontmoeten wij elkaar als gemeente in de wekelijkse Eredienst. Doordeweeks zijn we op verschillende plaatsen en in verschillende vormen gemeente. 

De belangrijkste reden dat wij deze website hebben ontwikkeld, is dat wij geloven dat de kerk een duidelijke boodschap heeft en daarmee middenin de maatschappij moet staan. De Hervormde Gemeente Yerseke wil dit wereldwijde communicatiemiddel inzetten om Gods Woord bij iedereen bekend te maken.

Daarnaast is deze website voor zowel gasten als gemeenteleden prima geschikt om informatie op te zoeken over onze gemeente. Zo vindt u hier o.a. informatie over onze visie op het gemeente-zijn, de geschiedenis van ons kerkgebouw, maar ook het meest actuele nieuws over de kerkdiensten en de vele activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden. 

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

 
Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป
 
Beroepingswerk Beroepingswerk

Voor al het nieuws over de ontstane vacature na het vertrek van ds. Baggerman verwijzen wij u naar deze pagina op de website.

 
Kerk TV

Kerk TV

Zoals u weet kunt u onze kerkdiensten al live meeluisteren via internet en de kerkradio. Via internet kunt u vanaf heden ook de dienst live meekijken. Met uw computer via www.kerkomroep.nl of via de rechtstreekse link op onze website www.hervormdyerseke.nl en met mobiel of tablet via de app ‘Kerkomroep’. Deze is gratis te downloaden voor zowel IOS als Android. Deze diensten zijn nadien ook nog voor een bepaalde tijd terug te zien op bovengenoemde webpagina. Voor KerkTV is dus een internetverbinding vereist. Handig dus voor als u niet (meer) in staat bent de kerk te bezoeken i.v.m. ziekte, vakantie etc. U kunt dan de dienst live meebeleven. Het is niet de bedoeling dat de mensen die in de kerk zitten worden gefilmd. Wij hebben hier een protocol voor opgesteld dat binnenkort op de website te zien is.
 
U begrijpt dat deze uitzendingen niet vanzelf gaan, dus zijn wij nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen met regisseren. Lijkt dit je wat; stuur dan even een mailtje naar
 
Commissie Beeld & Geluid
Jaco van der Jagt, Wouter Hoogstrate, Bert Brinks, Maarten Boone

 
Crea-Kerstmarkt

Crea-Kerstmarkt

Zaterdag 16 december is het weer Crea-kerstmarkt in De Haven. Zeker vijftien hobbyisten zijn aanwezig met allerlei verschillende artikelen. Daarnaast is er, zoals elk jaar, de Israëlstand met tal van producten uit Israël en ‘De Boekentafel’ is er met kerstuitgaven voor jong en oud. Aan de inwendige mens is ook gedacht. Koffie, thee, limonade en chocomel is te koop evenals gebak, koekjes en marsepein. Natuurlijk staat ook zoals elk jaar de ‘hot dog’  op de kaart. Kom langs om alles te bewonderen en misschien iets moois aan te schaffen. Van 10.00 tot 14.00 uur bent u van harte welkom!

 
Kiekjes van de kerk

Kiekjes van de kerk

De Nederlands Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.