Belijdeniscatechese Belijdeniscatechese

Belijdenis doen wil zeggen dat je persoonlijk uitkomt voor je geloof. Dat doe je in het openbaar. Spannend en tegelijkertijd heel mooi om ja te zeggen tegen de God die al veel eerder ja tegen jou heeft gezegd. Het betekent ook op een andere manier met de kerk verbonden raken. Belijdeniscatechisatie is in de kerk de manier om je op die persoonlijke belijdenis voor te bereiden. Een seizoen lang verdiep je je met anderen in het christelijk geloof. Aan het eind van dat seizoen is de belijdenisdienst. In principe doe je dan belijdenis.
Soms heeft iemand het gevoel er nog niet klaar voor te zijn en doet hij of zij er wat langer over.
Mensen die nadenken over belijdenis doen kunnen zich, vanwege onze predikantsvacature, aanmelden bij ds. S. Dierx, of 0113-501410.
De eerste bijeenkomst is op 18 september a.s. om 20.00 uur in de pastorie aan de Kerkweg 19 te Waarde. Samen kunnen we dan verdere afspraken maken. Wil je er eerst eens over praten, dan kan dat uiteraard ook! Kun je niet op 18 september, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan contact op met ds. Dierx.